Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Rad umirovljenika od 01.01.2019.

11.2.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju (NN 115/18, u daljnjem tekstu: ZIDZOMO) izmijenjene su odredbe članka 99. Zakona o mirovinskom osiguranju (u daljnjem tekstu: ZOMO)  te se proširuje krug korisnika koji mogu primati mirovinu u punom iznosu uz rad do polovice punog radnog vremena ili s punim radnim vremenom (uz isplatu 50% mirovine) te se mirovina ne obustavlja sljedećim korisnicima:

1. korisnicima prijevremene starosne mirovine koji se tijekom korištenja prava zaposle do polovice punog radnog vremena.

Korisnici prijevremene starosne mirovine ne mogu nastaviti raditi, ali se tijekom korištenja prava na mirovinu mogu zaposliti do polovice punog radnog vremena.

To znači da poslodavac mora uspostaviti prijavu o prestanku osiguranja (M-2P/eM-2P), sklopiti novi ugovor o radu te uspostaviti prijavu o početku  osiguranja (M-1P/eM-1P) do polovice punog radnog vremena.

Korisnici prijevremene starosne mirovine moraju imati prekid u osiguranju, odnosno moraju biti korisnici mirovine barem jedan dan.  

2. korisnicima starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika (čl. 35. ZOMO-a) koji nastave raditi s izmijenjenim ugovorom o radu do polovice punog radnog vremena.

To znači da poslodavac uspostavlja prijavu o promjeni tijekom osiguranja (M-3P/eM-3P) ili ako se tijekom korištenja prava na mirovinu zaposle do polovice punog radnog vremena poslodavac uspostavlja prijavu o početku osiguranja (M-1P/eM-1P).

3. korisnicima starosne mirovine ostvarene prema posebnim propisima o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (koji su prema Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba - NN, br. 128/99, 16/01, 22/02, 41/08, 97/12 i 118/12 - ostvarili pravo na mirovinu 1. siječnja 1999. i kasnijeili propisu o posebnim pravima iz mirovinskog

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: